Wymogi dla funkcjonowania gastronomii podczas epidemii koronawirusa
Od 18 maja 2920 roku, zgodnie z wytycznymi Ministerstwa Infrastruktura i Głównego Inspektoratu Sanitarnego możemy korzystać z usług gastronomicznych na terenie całej Polski. Zgodnie z wprowadzonymi wymogami posiłek można zjeść zarówno na sali konsumpcyjnej wewnątrz lokalu gastronomicznego, jak i w ogródku restauracyjnym.
Towarzyszki i Towarzysze! Robimy to z myślą o Wasze zdrowie i bezpieczeństwo!

Oberża PRL dostosowała swoje funkcjonowanie do obowiązujących zasad. Wśród wymogów i zaleceń dla gastronomii realizujemy m.in.:
- Limit osób w lokalu (na 1 osobę musi przypadać co najmniej 4 m2).
- Dezynfekcja stolika po każdym kliencie.
- Zachowanie 2 m odległości między stolikami.
- Zachowanie dystansu 1,5 m od gości siedzących przy osobnych stolikach.
- Noszenie maseczek oraz rękawiczek przez kucharzy oraz obsługę lokalu gastronomicznego.
- Goście Oberży PRL mogą zdjąć maseczki, jeśli siedzą już przy stolikach.

Wytyczne dla funkcjonowania gastronomii w trakcie epidemii SARS-CoV-2 w Polsce można znaleźć tutaj